Utbildningsdag – Import och Nya livsmedel

Den 28 november arrangerar Svensk Egenvård en utbildningsdag i Stockholm där förmiddagen ägnas åt import och eftermiddagen kommer att handla om nya livsmedel (Novel Food).

 

09:00-12:00 Import
Vilka regler gäller egentligen vid import av livsmedel från länder utanför Europa?
Theresa Ryberg från Enterprise Europe Network kommer och talar om import av livsmedel från länder utanför EU. Vilka regler gäller och hur fungerar det vid ankomst till Sverige? Det och många fler frågor får du bland annat svar på. Kursen tar upp grundläggande krav för import samt tittar närmare på specifika fall inom området.

 

12.00-13:00 Lunch

 

13:00-16.30 Nya livsmedel (Novel Food)
Hur vet man att ett livsmedel är ett nytt livsmedel? Hur gör man för att få sälja ett livsmedel som anses vara nytt? Vad innebär den nya lagstiftningen som kommer vid årsskiftet? Det är frågor som kommer att diskuteras under eftermiddagens utbildningspass.

Astrid Walles-Granberg från Livsmedelsverket informerar om vad som kommer att gälla i och med den nya lagstiftningen. Från Food Supplement Europe kommer Patrick Coppens och berättar bland annat om hur man bedömer om ett livsmedel är ett nytt livsmedel eller inte. Presentationen av Patrick Coppens sker på engelska.

 

Datum: 28 november
Tider: Om import - 09:00-12:00
Lunch - 12:00-13:00
Nya livsmedel - 13:00-16:30
Plats: Central Hotel, Vasagat.38, Stockholm
Kostnad (medlem): Heldag (inkl. lunch) 1 950 kr ex moms
Halvdag 1 550 kr ex moms
Kostnad (icke medlem): Heldag (inkl. lunch) 3 900 kr ex moms

Välkommen med anmälan senast 22 november till ann@svenskegenvard.se Meddela samtidigt om du har någon kostallergi.

 


Snabbfakta

Datum:

28 november

Tid:

09:00 - 16.30

Plats:

Stockholm

Lokal:

Central Hotel, Vasag. 38, Stockholm

Kostnad:

Heldag (medlem) 1 950 kr ex moms, Halvdag (medlem) 1 550 kr ex moms, Heldag (icke medlem) 3 900 kr ex moms

Föreläsare:

Theresa Ryberg
Theresa Ryberg

Head of Office, Enterprise Europe Network

Astrid Walles-Granberg
Astrid Walles-Granberg

Rådgivare, Livsmedelsverket

Patrick Coppens
Patrick Coppens

Director Regulatory & Scientific Affairs, Food Supplement Europe