Utbildning HACCP grundkurs

7 februari - HACCP grundkurs

Kursledare: Camilla Carlsson, livsmedelsingenjör, Ceduo

HACCP står för Hazard Analysis and Critical Control Points (riskanalys och kritiska styrpunkter) och är ett system som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen med syfte att livsmedel/kosttillskott ska vara säkra för konsumenten. Idag ställs allt större krav på att företags produkter skall vara garanterat säkra till konsument och den som bedriver verksamhet inom området livsmedel/kosttillskott ansvarar själv för att regler som styr verksamheten följs.

Grundutbildningen i HACCP vänder sig både till dig som är importör och/eller tillverkare. Under dagen varvas teori och praktiska övningar med diskussioner från exempel ur verkligheten.

Följande innehåll ingår i kursen:
• Lagstiftning & ansvar
• Bakgrund & definitioner
• Livsmedelsfaror
• Grundförutsättningar & kontrollpunkter
• Ledningens och HACCP-gruppens ansvar
• Faroidentifiering
• Fördjupning av HACCP-principerna; riskbedömning och faroanalys, identifiering av kritiska styrpunkter, gränsvärden och övervakning av CCP, korrigerande åtgärder, upprätta och verifiera HACCP-planen

För kursanmälan kontakta ann@svenskegenvard.se

 

 


Snabbfakta

Datum:

7 februari

Tid:

09:00 - 17:00

Plats:

Birger Jarlsgat. 55, Stockholm

Kostnad:

Medlemspris: 3 950 kr ex. moms. Pris för icke medlemmar: 7 900 kr ex moms.

Föreläsare:

Camilla Carlsson, Ceduo
Camilla Carlsson, Ceduo

Livsmedelsingenjör