HACCP grundutbildning

Välkommen till höstens tillfälle att gå grundkurs i HACCP. Kursen äger rum den 10 oktober kl. 09.30 - 17:00 i Stockholm.

 

HACCP står för Hazard Analysis and Critical Control Points (riskanalys och kritiska styrpunkter) och är ett system som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen med syfte att livsmedel/kosttillskott ska vara säkra för konsumenten. Idag ställs allt större krav på att företags produkter skall vara garanterat säkra till konsument och den som bedriver verksamhet inom området livsmedel/kosttillskott ansvarar själv för att regler som styr verksamheten följs.

 

Grundutbildningen i HACCP vänder sig både till dig som är importör och/eller tillverkare. Under dagen varvas teori och praktiska övningar med diskussioner från exempel ur verkligheten.

 

Följande innehåll ingår i kursen:
• Lagstiftning & ansvar
• Bakrund & definitioner
• Livsmedelsfaror
• Grundförutsättningar & kontrollpunkter
• Ledningens och HACCP-gruppens ansvar
• Faroidentifiering
• Fördjupning av HACCP-principerna; riskbedömning och faroanalys, identifiering av kritiska styrpunkter, gränsvärden och övervakning av CCP, korrigerande åtgärder, upprätta och verifiera HACCP-planen

 

Datum: 10 oktober
Plats: Svensk Egenvård, Birger Jarlsg. 55, Stockholm
Tid: 09:30 – 17:00
Kostnad (medlem): 3 950 kr ex moms. Lunch, kaffe med tilltugg, utbildningsmaterial samt branschriktlinje ingår i priset.
Kostnad för icke medlem: 7 900 kr ex moms.
Kursledare: Camilla Carlsson, livsmedelsingenjör, Ceduo
Anmälan: Skicka anmälan till ann@svenskegenvard.se senast 26 september.

Välkommen!

 

Snabbfakta

Datum:

10 oktober

Tid:

09:30 - 17:00

Plats:

Stockholm

Lokal:

Svensk Egenvård, Birger Jarlsgatan 55

Kostnad:

3 950 kr ex moms (medlem), 7 900 kr ex moms (icke medlem)

Föreläsare:

Camilla Carlsson
Camilla Carlsson

Livsmedelsingenjör, Ceduo