PDF Skriv ut

Branschriktlinjer

Säkra sport- och viktminskningsprodukter till konsument
Ladda ner branschriktlinjen för sport- och viktminskningsprodukter här

 

 

Branschriktlinjen Säkra sport- och viktminskningsprodukter finns inte än i tryckt format.

 

Säkra kosttillskott till konsument
Ladda ner branschriktlinjen som pdf här

Ladda ned branschriktlinjen i word-format här (endast för medlemmar)

Beställ branschriktlinjen Säkra kosttillskott till konsument som bok här

 

 

Att kosttillskotten är säkra är en självklarhet för oss! Slarvar någon av oss drabbar det hela branschen negativt. Medlemmar i Svensk Egenvård som importerar/för in eller producerar kosttillskott på den svenska marknaden förväntas uppfylla och arbeta efter branschriktlinjen.

Svensk Egenvård har tagit fram en nationell branschriktlinje ” Säkra kosttillskott till konsument” tillsammans med branschen med syfte att säkerställa att de kosttillskott som saluförs är så säkra som möjligt för konsumenten. Alla som har en verksamhet där kosttillskott hanteras måste ha ett system för livsmedelssäkerhet, eller som det också kallas – egenkontroll. Det är du som verksamhetsutövare som ansvarar för att de kosttillskott som säljs är säkra och har rätt märkning och sammansättning. Branschriktlinjen fastställdes av Livsmedelsverket i november 2009 som bedömde att riktlinjerna uppfyller livsmedelslagstiftningen. Branschriktlinjen finns nu tillgänglig på såväl Svensk Egenvårds och Livsmedelsverkets webbplats och ger råd till kosttillskottsföretag om hur de ska leva upp till kraven i lagstiftningen.

Branschriktlinjen vänder sig till importörer och producenter av kosttillskott. Den behandlar bland annat märkning, hantering av faror och vilka typer av produkter som kan definieras som kosttillskott. Branschriktlinjen syftar dock inte till att ge löften om enskilda produkters kvalitet eller säkerhet. Branschriktlinjer är frivilliga att följa och är inte juridiskt bindande och kan inte ersätta kännedom om kraven i EU-förordningarna som är gällande lagstiftning.

Senast uppdaterad 2013-04-15 07:51
 

Årsmöte 22 maj

Årsmöte 22 maj

Vårseminarium och årsmöte på Radisson BLU Royal Park i Frösundavik. Välkommen med din anmälan.

Läs mer...

Egenvårdsakademin våren 2014

Välkommen till ett nytt och spännande kursprogram där ambitionen är att höja kunskapsnivån både i och om branschen.

Läs mer...

Medlemslogin

För att kunna ta del av alla information på sidan behöver du logga in.
Glömt lösen?

Hur bli jag medlem?

Ladda ner, skriv ut och skriv under de handlingar du finner nedan. Dokumentet ska sedan skickas till oss per post för att ansökningen ska kunna behandlas. Nya ansökningar behandlas på nästkommande styrelsemöte.

Medlemsansökan Mer info om ansökan

Tipsa en vän

Dela med dig av informationen på denna sida till dina vänner

** Din EpostadressDin väns Epostadress

Skriv ett personligt meddelande, frivilligt.

* Obligatoriska fält