PDF Skriv ut

Branschriktlinjer

Att kosttillskotten är säkra är en självklarhet för oss! Slarvar någon av oss drabbar det hela branschen negativt. Medlemmar i Svensk Egenvård som importerar/för in eller producerar kosttillskott på den svenska marknaden förväntas uppfylla och arbeta efter branschriktlinjen.

Svensk Egenvård har tagit fram nationella branschriktlinjer "Säkra kosttillskott till konsument" och "Säkra sport- och viktminskningsprodukter till konsument" tillsammans med branschen med syfte att säkerställa att produkter som saluförs är så säkra som möjligt för konsumenten. Alla som har en verksamhet där kosttillskott, sport- och viktminskningsprodukter hanteras måste ha ett system för livsmedelssäkerhet, eller som det också kallas – egenkontroll. Det är du som verksamhetsutövare som ansvarar för att de produkter som säljs är säkra och har rätt märkning och sammansättning. Branschriktlinjerna fastställdes av Livsmedelsverket i november 2009 som bedömde att riktlinjerna uppfyller livsmedelslagstiftningen. Branschriktlinjerna finns nu tillgänglig på såväl Svensk Egenvårds och Livsmedelsverkets webbplats och ger råd till kosttillskottsföretag om hur de ska leva upp till kraven i lagstiftningen.

Branschriktlinjerna vänder sig till importörer och producenter av kosttillskott, sport- och viktminskningsprodukter. Den behandlar bland annat märkning, hantering av faror och vilka typer av produkter som kan definieras som kosttillskott. Branschriktlinjen syftar dock inte till att ge löften om enskilda produkters kvalitet eller säkerhet. Branschriktlinjer är frivilliga att följa och är inte juridiskt bindande och kan inte ersätta kännedom om kraven i EU-förordningarna som är gällande lagstiftning.

 

 

Säkra kosttillskott till konsument   (Uppdaterad 2014)

Svensk Egenvårds branschriktlinjer för egenkontroll och faroanalys enligt EG 852/2004.

Säkra kosttillskott till konsument kan beställas som trycksak och kostar 495 kr ex moms för medlemmar och 990 kr ex moms för icke medlemmar.

Ladda ner den som pdf här

Skicka din beställning till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den   

 

 

 

Säkra sport- och viktminskningsprodukter till konsument    (Uppdaterad 2015)

Säkra sport- och viktminskningsprodukter kan beställas som trycksak och kostar 490 kr ex moms för medlemmar och 990 kr ex moms för icke medlemmar.

Skicka din beställning till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Ladda ner branschriktlinjen för sport- och viktminskningsprodukter här

 

 

 

Senast uppdaterad 2015-01-14 14:56
 

Välkommen till höstens Egenvårdsakademi

Hitta rätt kurs, läs mer om utbildningarna och hur du anmäler dig.

Läs mer...

Ny uppdaterad branschriktlinje

Ny uppdaterad branschriktlinje

Nu finns Säkra kosttillskott till konsument 2014 att beställa!

Läs mer...

Medlemslogin

För att kunna ta del av alla information på sidan behöver du logga in.
Glömt lösen?

Hur bli jag medlem?

Ladda ner, skriv ut och skriv under de handlingar du finner nedan. Dokumentet ska sedan skickas till oss per post för att ansökningen ska kunna behandlas. Nya ansökningar behandlas på nästkommande styrelsemöte.

Medlemsansökan Mer info om ansökan

Tipsa en vän

Dela med dig av informationen på denna sida till dina vänner

** Din EpostadressDin väns Epostadress

Skriv ett personligt meddelande, frivilligt.

* Obligatoriska fält