PDF Skriv ut

Hjälp till självhjälp

 

Varsågod, här är ett erbjudande till dig som är intresserad av egenvård. Med våra böcker om forskning och framsteg inom naturlig egenvård kan du få ökad kunskap om innehållet i många av de naturprodukter som du, patienter eller kunder frågar om.

I september 2012 kom vår nya bok "Receptfritt i praktiken" ut. Den är en uppföljare till succén "Receptfritt" som har tryckts i tre upplagor på totalt 12 000 exemplar.

Våra Receptfrittböcker har också använts i undervisningen vid flera högskolor och lärosäten. Den kan också, med fördel, användas i interna kurser för personer som arbetar med egenvårdsprodukter på exempelvis apotek.

Vi hoppas och tror att vi tillsammans med vårdens olika aktörer kan främja både hälsa och innovationsklimat i Sverige. Med våra böcker och vetenskapliga seminarier vill Svensk Egenvård räcka ut handen till hälso- och sjukvårdens olika aktörer. Tillsammans kan vi främja hälsa och innovationsklimat i Sverige.

Läs mer om och/eller beställ Receptfrittböckerna i länkarna till vänster.

Branschriktlinjer

Ett gemensamt mål för föreningen Svensk Egenvårds medlemmar är att erbjuda säkra produkter för människor som tar ansvar för sitt välbefinnande.
För att konsumenter inte ska riskera att bli sjuka av kosttillskott har Svensk Egenvård sammanställt en branschriktlinje för säkra kosttillskott och en branschriktlinje för sport- och viktminskningsprodukter. Dessa finns att läsa och ladda ner från Svensk Egenvårds och Livsmedelsverkets webbplatser.

Läs mer om och/eller beställ branschriktlinjerna här

Praktisk Guide

Svensk Egenvård har tagit fram en praktisk guide för att underlätta för kosttillskottsaktörer att använda närings- och hälsopåståenden enligt förordningens regler.

Läs mer om Praktisk Guide här

Vägledning för marknadsföring av egenvårdsprodukter

Den svenska marknadsföringslagen är harmoniserad med EU’s lagstiftning. Syftet med lagen är att främja konsumentens och näringsidkarens behov av vederhäftig marknadsföring. I den nya lagen finns också en ”svart lista”, det vill säga affärsmetoder som under alla omständigheter är otillbörliga.

Marknadsföringen av hälsoprodukter regleras också i EU´s lagstiftning för läkemedel, livsmedel inklusive kosttillskott samt i EU´s förordning (1924/2006) om närings- och hälsopåståenden.

Svensk Egenvård har producerat ett informationshäfte i syfte att vägleda företag i hälsobranschen att kommunicera med slutkonsumenten på ett vederhäftigt sätt och inom gällande lagar och regelsystem. Den information som vi har sammanställt bygger på lagstiftning samt branschens utveckling och erfarenhet över tid.

Senast uppdaterad 2014-04-14 12:31
 

Välkommen till höstens Egenvårdsakademi

Hitta rätt kurs, läs mer om utbildningarna och hur du anmäler dig.

Läs mer...

Ny uppdaterad branschriktlinje

Ny uppdaterad branschriktlinje

Nu finns Säkra kosttillskott till konsument 2014 att beställa!

Läs mer...

Medlemslogin

För att kunna ta del av alla information på sidan behöver du logga in.
Glömt lösen?

Hur bli jag medlem?

Ladda ner, skriv ut och skriv under de handlingar du finner nedan. Dokumentet ska sedan skickas till oss per post för att ansökningen ska kunna behandlas. Nya ansökningar behandlas på nästkommande styrelsemöte.

Medlemsansökan Mer info om ansökan

Tipsa en vän

Dela med dig av informationen på denna sida till dina vänner

** Din EpostadressDin väns Epostadress

Skriv ett personligt meddelande, frivilligt.

* Obligatoriska fält